het Friese land

het Friese land
mooi en weids

17 jun. 2013

MAISA VAN DER KOLK

Op zondag 16 juni was ik bij de opening van de zomertentoonstelling van de weefkunstenares Maisa van der Kolk en de schilder en beeldhouwer Mikael Vesper in de Villa Vesper in de buurt van Loppi. Die wonderlijk mooie plek en de tentoonstelling in het atelier van Mikael Vesper is de moeite van een bezoek meer dan waard.
Meer informatie is te vinden via www.loppi.net/villavesper en www.maisa.ml.
De tentoonstelling is er tot 18 augustus.

Maisa van der Kolk is een dochter van een van de chirurgen van de Nederlandse ambulance 1940, de heer Schepel. Over deze ambulance is in het Noorderlicht en op de site van de Nederlandse vereniging informatie genoeg te vinden! Maisa speelde tijdens de opening op allerhand oude, Europese instrumenten, ook op een Finse kantele; ze zong in het Fins, Nederlands en Zweeds, en het was een genot om dat te horen. Ze werd tijdens het concert afgewisseld door een twaalftal leden van Sakarat laulupelimannit uit Uusimaa, die oudere en nieuwere koormuziek ten gehore brachten. Deze volksmuzikanten stonden onder de dsekundige leiding van Anja Hinkkanen. Ook Merikanto en Kuopamäki kwamen aan de beurt, naast volksliederen in het Fins, Nederlands en Zweeds. Ook dit was een genot om te horen (en te zien: vanwege de prachtige volksdracht van de dames).
Mikael Vesper zelf leidde de tentoonstelling in en gaf heerlijk commentaar op en tijdens het concert: over de Kareelse achtergrond van het atelier en de liederen en over de mooi omgeving bij de fraaie vijver vol bloemen aan de kant en in het water. Het concert werd tussen de nummers door telkens duidelijk ingeleid door Maisa van der Kolk en Anja Hinkkanen.

Dus samengevat: een aanrader voor iedereen, die een geslaagd uitje richting Loppi wil organiseren.

Het adres is: Ateljee Villa Vesper, Villa Vesperintie 11, 12630 Sajaniemi, Loppi.

Met groet, Petrus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten